Έρωτας..!!

08196d49-8b4d-44be-8f64-84a68823c45c

Περιγραφή φυτού

Το Ιμπάτιενς ή Έρωτας, όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται, είναι από τα πιο δημοφιλή φυτά που προσφέρονται για δώρο τους καλοκαιρινούς μήνες! Χαρακτηρίζεται από υπέροχα φύλλα με ιδιαίτερη υφή και υπέροχα, λαμπερά λουλούδια. Είναι τροπικό φυτό και κανονικά πολυετές. Ωστόσο στην χώρα μας το λογίζουμε ως μονοετές, γιατί το πιθανότερο είναι να μην αντέξει το χειμώνα και να παγώσει. Είναι ένα θαμνώδες φυτό που φτάνει σε ύψος 15-60 cm. Έχει λογχοειδή φύλλα, με χρώμα από ανοιχτό έως σκούρο πράσινο και μερικές φορές και με χάλκινο περίγραμμα. Η ανθοφορία του φυτού έχει μεγάλη διάρκεια και τα άνθη υπάρχουν σε πολλές αποχρώσεις.

266804b5-b5b0-4b09-949e-c04ad0ae9ed0

Φροντίδα φυτού

Είναι ένα φυτό για έξω και κυρίως σε σκιά (υπάρχουν κάποιες άλλες ποικιλίες και για ήλιο).

Θέλει μέτριο φωτισμό και καλό είναι να το κρατάτε μακριά από το μεσημεριανό ήλιο. Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε χώμα αρκεί να στραγγίζει καλά και να έχει θρεπτικά συστατικά.

Το φυτό αυτό θέλει συχνά και με αρκετή ποσότητα ποτίσματα. Η ποσότητα του νερού είναι τέτοια ώστε να πάει σε όλο το ριζικό σύστημα (π.χ. να τρέξει λίγο νερό κάτω από την γλάστρα) και να μην λιμνάζει νερό για ώρα μετά το πότισμα. Επίσης, δεν πρέπει να βρέχουμε τα φύλλα του όταν το ποτίζουμε. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω είναι φυτό που θέλει υψηλές θερμοκρασίες και συνήθως δεν αντέχει το χειμώνα. Μπορείτε όμως όταν έχει κάτω από 10οC να επιχειρήσετε να το βάλετε μέσα στο σπίτι σε φωτεινό μέρος.

Δεν χρειάζεται κλάδεμα και απλώς καθαρίζουμε το φυτό μας από τα μαραμένα άνθη ή φύλλα. Καλό είναι να λιπαίνεται κάθε 15-20 μέρες γιατί ανθοφορεί πάρα πολύ. Επιλέγουμε να βάζουμε τις μικρότερες ή και πιο αραιωμένες δόσεις λόγω ζέστης.

2cfa5015-ff83-4200-b204-e661d2b21937

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
GreekEnglish
error: Content is protected !!
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.