Κεάνωθος, ένας όμορφος θάμνος για τον κήπο σας

Ο Κεάνωθος (Ceanothus sp.), είναι ένα φυτό που ξεχωρίζει για το πράσινο λαμπερό φύλλωμα του, τη γρήγορη ανάπτυξη του και τα άνθη του σε λευκό, μπλε, μωβ και λιλά χρώμα. Ανήκει στην οικογένεια Rhamnaceae. Η ανθοφορία του ξεκινάει τον ιούνιο και τελειώνει τον αύγουστο, το ύψος του είναι από 1 έως 6 μέτρα και το πλάτος του μέχρι 8 μέτρα σε έκταση. Το πυκνό φύλλωμα του φτιαγμένο από λαμπερά, σκούρα πράσινα φύλλα, αναπτύσσεται αρκετά γρήγορα, δημιουργώντας πράσινες μάζες.

Θέση

Προτιμά ηλιόλουστες θέσεις για να αναπτυχθεί και να ανθίσει πλήρως, με δυτικό ή νότιο προσανατολισμό.

Πότισμα

Έχει μέτριες ανάγκες σε πότισμα. Κατά τη διάρκεια της πρώτης καλλιεργητικής περιόδου, χρειάζεται τακτικό πότισμα, αλλά μετά μπορεί να ποτίζεται σπάνια.

Έδαφος

Αναπτύσσεται καλύτερα σε καλά αποστραγγιζόμενα εδάφη. Προτιμά εδάφη με ελαφρά οξύτητα, αλλά μπορεί να αναπτυχθεί και σε ουδέτερα έως ελαφρώς αλκαλικά εδάφη.

Ανθεκτικότητα

Προτιμά θερμές έως ήπιες θερμοκρασίες. Δεν μπορεί να αναπτυχθεί σε θερμοκρασίες κάτω των -10°C.

Tip!

Είναι από τα φυτά που διαμορφώνεται με κλάδεμα, έτσι μπορείτε να δώσετε το σχήμα που ταιριάζει καλύτερα στα αισθητικά σας κριτήρια και στον χώρο που διαθέτετε.

Λίπανση

Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις λίπανσης. Μια ελαφριά λίπανση την άνοιξη με ένα λίπασμα γενικής χρήσης μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της ανάπτυξης και της ανθοφορίας.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.