Μονστέρα Monkey, ένα εξωτικό φυτό για εσωτερικούς χώρους

Η Μονστέρα Monkey (Monstera adansonii) είναι ένα φυτό ιδανικό για τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού σας ή του γραφείου σας. Έχει καταγωγή από την Κεντρική Αμερική και Μεξικό. Φτάνει σε ύψος το 1 μέτρο και είναι φυτό αργής ανάπτυξης. Τα φύλλα της Μονστέρα Monkey είναι ιδιαίτερα σε σκούρο πράσινο χρώμα και πολλές τρύπες πάνω τους.

Θέση

Προτιμά φωτεινά σημεία αλλά αντέχει και σε ημισκιερά μέρη. Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως.

Πότισμα

Ποτίζετε μόνο όταν η επιφάνεια έχει αρχίσει να ξεραίνεται. Το χειμώνα θα πρέπει να γίνει πιο αραιό το πότισμα. Η υπερβολική υγρασία μπορεί να προκαλέσει σάπισμα στη ρίζα.

Έδαφος

Το φυτό αναπτύσσεται καλύτερα σε καλά αποστραγγιζόμενο έδαφος. Κατάλληλο υπόστρωμα είναι αυτό για φυτά εσωτερικού χώρου ή γενικής χρήσης με περλίτη για την καλύτερη αποστράγγιση του νερού.

Θερμοκρασία

Αποφύγετε τις χαμηλές θερμοκρασίες και τα ρεύματα ψυχρού αέρα, καθώς το φυτό είναι ευαίσθητο στο κρύο. Για καλύτερη ανάπτυξη είναι οι θερμοκρασίες 16-24°C.

Tip!

Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις ξηρού αέρα. Αυξήστε την υγρασία στο χώρο ψεκάζοντας με νερό το φύλλωμα της τις πρωινές ώρες αν χρειαστεί.

Λίπανση

Χρησιμοποιήστε ένα ισορροπημένο υγρό λίπασμα κατάλληλο για πράσινα φυτά για να ενισχύσετε την ανάπτυξη και τη ζωτικότητα του φυτού.

Τοξικότητα

Τα φύλλα είναι τοξικά αν καταποθούν, κρατήστε την μακριά από κατοικίδια ζώα και παιδιά.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.