Hoya, το αναρριχώμενο για εσωτερικούς χώρους

Η Χόϊα (Hoya australis) είναι ένα αειθαλές αναρριχώμενο φυτό, σχετικά εύκολο στη φροντίδα του, με ιδιότητες καθαρισμού του αέρα. Εσωτερικού χώρου, με όμορφα, μακρόστενα στελέχη που καλύπτονται με χοντρά και γυαλιστερά φύλλα. Η καταγωγή του είναι από την Ανατολική Ασία και Αυστραλία και ανήκει στην οικογένεια Marsdenieae.

Άνθη

Τα άνθη της αναπτύσσονται σε σχήμα μικρών αστεριών, απόχρωσης λευκού με λίγο κόκκινο στη μέση, και αποδίδουν ένα υπέροχο άρωμα.

Θέση

Χρειάζεται φωτεινό, έμμεσο φως. Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως, καθώς μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στα φύλλα. Μπορεί να ζήσει άνετα υπό τεχνητό φως, που το καθιστά ιδανικό φυτό για γραφείο ή άλλους εσωτερικούς χώρους.

Πότισμα

Το πότισμα περιλαμβάνει προσεκτικό έλεγχο. Πρέπει να ποτίζεται με μέτρο, αφήνοντας το έδαφος να στεγνώσει ελαφρώς μεταξύ των ποτισμάτων. Η πολύ υγρασία θα καταστρέψει το φυτό.

Ανθεκτικότητα

Η κατάλληλη θερμοκρασία για τη Χόϊα είναι από 18 έως 24°C. Δεν μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες κάτω από 16°C. Όσο για παράσιτα και ασθένειες είναι αρκετά ανθεκτική.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.