Φάτσια με την εξωτική ομορφιά της!

Η Φάτσια ή Αράλια (Fatsia japonica) είναι ένα εντυπωσιακό φυτό που προσφέρει εξωτική ομορφιά με το πλούσιο πράσινο φύλλωμα του. Αειθαλής θάμνος, με καταγωγή από Ιαπωνία και ανήκει στην οικογένεια Araliaceae. Το ύψος της κυμαίνεται συνήθως μεταξύ 1,2 έως 2,5 μέτρα, ανάλογα με τις συνθήκες ανάπτυξης και τη φροντίδα που λαμβάνει. Διαθέτει μεγάλα, λεία φύλλα με εντυπωσιακό χαρακτήρα. Έχουν το σχήμα παλάμης, σε σκούρο πράσινο χρώμα και μπορούν να φτάσουν τα 40 εκατοστά σε πλάτος.

Άνθη

Η φάτσια δεν είναι γνωστή για τα άνθη της, συνήθως καλλιεργείται για το φύλλωμά της. Είναι χρήσιμο να ξέρουμε ότι συνήθως δεν ανθίζει ή δεν μπορεί να σχηματίσει καρπούς, όταν βρίσκεται σε κλειστό χώρο.

Θέση

Είναι φυτό εσωτερικού χώρου οπότε προτιμά ημισκιερές ή σκιερές θέσεις. Αντέχει σε λίγη φωτεινότητα, αλλά προτιμά μέρη προστατευμένα από το άμεσο ηλιακό φως. Η κατάλληλη θερμοκρασία για να αναπτυχθεί είναι 16-24 °C.

Πότισμα

Χρειάζεται τακτικό ποτίσμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά αντέχει σε σύντομες περιόδους ξηρασίας. Η υπερβολική υγρασία μπορεί να προκαλέσει κιτρίνισμα και πτώση των φύλλων. Το χειμώνα τα ποτίσματα πρέπει να μειώνονται.

Λίπανση

Εφαρμόστε λίπασμα κατάλληλο για πράσινα φυτά κάθε 15 ημέρες την περίοδο ανάπτυξης και 1 φορά το μήνα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Συντήρηση και φροντίδα

Μπορείτε να κλαδέψετε τις κορυφές για να διατηρήσετε το σχήμα της και το μέγεθος της.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.