Στεφανωτή, το αρωματικό φυτό του κήπου

Η Στεφανωτή (Stephanotis floribunda) είναι ένα αναρριχώμενο, αειθαλές θάμνος με αρωματικά άνθη και έχει καταγωγή από τη Μαδαγασκάρη. Η γοητεία της βρίσκεται στην ομορφιά των λουλουδιών του και στο αρωματικό της φύλλωμα. Μπορεί να φτάσει σε ύψος έως 4 – 5 μ. Το φυλλωμα της στεφανωτής είναι λαμπερό και μεγάλο, με έντονο πράσινο χρώμα και τα άνθη της είναι μικρά, λευκά και αρωματικά που εμφανίζονται τον αύγουστο και τον σεπτέμβριο.

Θέση

Ευδοκιμεί σε ήπια κλίματα και σε εδάφη βαθιά, πλούσια, καλά αποστραγγιζόμενα και θέλει προφυλαγμένες θέσεις από τον άνεμο και τον έντονο ήλιο. Καλύτερη θέση φύτευσης είναι η ημισκιερή.

Πότισμα

Απαιτεί τακτικό ποτίσμα, αλλά πρέπει να αποφεύγεται η υπερβολική υγρασία του εδάφους. Είναι καλό να επιτρέπεται στο άνω μέρος του εδάφους να στεγνώνει ελαφρώς μεταξύ των ποτισμάτων.

Ανθεκτικότητα

Είναι σχετικά ανθεκτική σε ασθένειες και αντέχει σε μέτριες θερμοκρασίες. Είναι ευαίσθητη στις χαμηλές θερμοκρασίες και στην παγωνιά του χειμώνα.

Λίπανση

Απαιτείται προσθήκη υγρού λιπάσματος κάθε 2-3 βδομάδες ενώ η συμπληρωματική προσθήκη σιδήρου βοηθά στην αντιμετώπιση του κιτρινίσματος των φύλλων της.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.