Καρυόπτερη, μια μωβ πινελιά στον κήπο σας

Η Καρυόπτερη (Caryopteris clandonensis), είναι ένας θάμνος που ανήκει στην οικογένεια των Lamiaceae και προέρχεται από την Ασία. Είναι ένας μικρός θάμνος που μπορεί να φτάσει σε ύψος περίπου 0,6-1,2 μέτρα, με μια σφαιρική, συμπαγή μορφή. Τα κύρια χαρακτηριστικά της περιλαμβάνουν τα μικρά, αρωματικά φύλλα της και τα εντυπωσιακά της άνθη.

Φύλλωμα

Τα μακρόστενα, μυτερά φύλλα της, βαλμένα πυκνά γύρω από τους όρθιους βλαστούς της, σχηματίζουν ένα όμορφο γκριζο-πράσινο φύλλωμα.

Άνθη

Τα άνθη της είναι το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του φυτού. Εμφανίζονται πυκνά και σφαιρικά που καλύπτουν ολόκληρο το φυτό. Τα άνθη είναι συνήθως μωβ, και αρχίζουν να βγαίνουν το καλοκαίρι έως τον σεπτέμβριο.

Θέση

Προτιμά τις ηλιόλουστες θέσεις και πρέπει να είναι φυτεμένη σε σημεία προστατευμένα από τον παγετό και το δυνατό ζεστό άνεμο.

Πότισμα

Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης της, χρειάζεται τακτικό ποτίσμα, αλλά αντέχει και μικρές περίοδους ξηρασίας.

Έδαφος

Μπορεί να αναπτυχθεί σε ποικίλα εδαφικά περιβάλλοντα, με διαφορετική σύσταση και ποικίλες τιμές οξύτητας, αλλά προτιμά εδάφη με καλή αποστράγγιση.

Ανθεκτικότητα

Είναι ανθεκτική σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και αντέχει στον παγετό και τις χαμηλές θερμοκρασίες από τους -5 μέχρι τους -10°C.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.