Ιπποκαστανιά, ένα φαρμακευτικό δέντρο

Η Ιπποκαστανιά (Aesculus hippocastanum) είναι ένα όμορφο φυλλοβόλο δέντρο που εντυπωσιάζει με την εμφάνισή του και τις χρήσεις των καρπών του. Είναι από την οικογένεια Sapindaceae και έχει καταγωγή από την Ευρώπη, συγκεκριμένα από τα Βαλκάνια. Η ανθοφορία του γίνεται την άνοιξη, τον Απρίλιο, με μεγάλα, λευκά, αρωματικά άνθη που σχηματίζουν πυκνές ψηλές πυραμίδες, ενώ οι καρποί του βγαίνουν το φθινόπωρο. Το ύψος της ξεκινά από τα 15 μέτρα και μπορεί να φτάσει έως και 23 μέτρα ψηλά. Το πλάτος του φυτού κυμαίνεται από 10 μέχρι 20 μέτρα.

Θέση

Προτιμά ημισκιερές περιοχές, είναι πολύ ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες και μπορεί να αντέξει σε διαφορετικούς τύπους εδαφών και κλίματα.

Ανθεκτικότητα

Αντέχει σε θερμοκρασίες μέχρι -20°C ανάλογα με την ειδική ποικιλία και τις συνθήκες ανάπτυξης. Το κλίμα της περιοχής όπου καλλιεργείται μπορεί να επηρεάσει την αντοχή του σε χαμηλές θερμοκρασίες. Συνήθως όμως, είναι γνωστή για την καλή της αντοχή στο κρύο και τις σκληρές χειμερινές συνθήκες.

Πότισμα

Χρειάζεται τακτικό πότισμα κατά τη διάρκεια των πρώτων ετών μετά τη φύτευση. Μετά από αυτό, είναι πιο ανθεκτικό και μπορεί να επιβιώσει με ελάχιστο πότισμα.

Έδαφος

Μπορεί να μεγαλώσει σε διάφορα εδάφη, από τα πλούσια και υγρά έως τα φτωχά και αραιά. Προτιμάει τα εδάφη με καλή αποστράγγιση και είναι ανθεκτικό σε ουδέτερο ή ελαφρώς αλκαλικό pH.

Εχθροί και ασθένειες

Μια μυκητιασική ασθένεια που προκαλεί καφέ, κίτρινες ή κόκκινες κηλίδες στα φύλλα. Επίσης, ορισμένες ασθένειες μπορεί να επηρεάσουν τους καρπούς της ιπποκαστανιάς, που μπορεί να προκαλέσει την απώλεια τους.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.