Σκίμμια, ένας σφαιρικός, αρωματικός θάμνος

Η Σκίμμια (Skimmia japonica) είναι ένας σφαιρικός αειθαλής θάμνος, με φύλλα σε οβάλ σχήμα, δερμάτινη υφή και βαθυπράσινο χρώμα. Ανθοφορεί τον Απρίλιο και Μάϊο και οι ταξιανθίες της μοιάζουν με μπουκετάκια σε λευκό, ρόδινο ή κόκκινο χρώμα, ενώ αναδύουν ένα ελαφρύ και γλυκό άρωμα. Κατάγεται από την Ασία και είναι από την οικογένεια Rutaceae.

Θέση

Προτιμά τις σκιερές ή ημισκιερές θέσεις. Καλό είναι να φυτεύεται σε σημεία προστατευμένα από τον παγετό και το δυνατό ή καυτό άνεμο.

Πότισμα

Αν είναι φυτεμένη σε κήπο, ποτίζουμε συχνά κατά την αρχική της εγκατάσταση. Στην συνέχεια τα ποτίσματα μπορούν να μειωθούν. Αν είναι φυτεμένη σε γλάστρα, χρειάζεται πότισμα 2-3 φορές την εβδομάδα, ανάλογα με το χώμα που είναι φυτεμένη και την εποχή του χρόνου.

Έδαφος

Είναι οξύφιλο φυτό, αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται όξινο χώμα για να αναπτυχθεί. Αν δεν είναι όξινο τότε σταδιακά χάνει τη ζωτικότητα του, εμφανίζει μαραμένα φύλλα και ξεραίνεται. Αν είναι φυτεμένο σε κήπο χωρίς όξινο χώμα τότε καλό είναι να φυτευτεί σε γλάστρα.

Ανθεκτικότητα

Μόλις εγκατασταθεί σε μια θέση είναι ανθεκτικό στον παγετό και μπορεί να αντέξει σε χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι τους -15°C.

Κατάλληλο για

Η σκίμμια είναι κατάλληλη για βεράντες και για βραχόκηπο.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.