Λομπέλια, ένα ανοιξιάτικο ανθοφόρο!

Lobelia, Λουλούδια, Καλοκαίρι, Κήπος

H Λομπέλια (Lobellia erinus) είναι ποώδες, πολυετές φυτό χαμηλής ανάπτυξης. Προέρχεται από τη Νότια Αφρική. Το μέγιστο ύψος του φτάνει περίπου 20-25 εκ. Πήρε το όνομά του  από τον Φλαμανδό Βοτανολόγο Matthias de Lobel, ο οποίος ήταν ο πρώτος που διαχώρισε τα φυτά σε μονοκοτυλήδονα και δικοτυλήδονα.

Περιγραφή φυτού

Τα φύλλα του είναι μικρά, ωοειδή, με οδοντωτό περιθώριο.  Τα άνθη της είναι μικρά, πεντάλοβα και στη βάση τους έχουν μικρές κηλίδες.  Η ανθοφορία του ξεκινάει νωρίς την άνοιξη και διαρκεί μέχρι τις αρχές καλοκαιριού.

Εξαιτίας της πλούσιας ανθοφορίας του αποτελεί ιδανική επιλογή για:

  • ζαρντινιέρες, γλάστρες,
  • σε συστάδες ή κατά σειρά μέσα σε χλοοτάπητες,
  • βραχόκηπους.

Φροντίδα φυτού

Τοποθεσία:

Αναπτύσσεται ικανοποιητικά σε όλους τους τύπους εδαφών, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Απαραίτητη προϋπόθεση το έδαφος να είναι με καλή αποστράγγιση και ουδέτερο pH. Προτιμά θέσεις με ήλιο ή μέτρια σκιά. Σε ηλιόλουστες θέσεις αναπτύσσεται καλύτερα και παράγει περισσότερα άνθη.

Πότισμα:

Χρειάζεται μέτρια ως συχνά ποτίσματα, φροντίζοντας να στεγνώνει το έδαφος μεταξύ των ποτισμάτων.

Λίπανση:

Για να πετύχετε μεγάλη παραγωγή ανθοφορίας, λιπάνετε τα φυτά σας τακτικά χρησιμοποιώντας ένα υδατοδιαλυτό λίπασμα. Εφαρμόστε το λίπασμα την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού (1 φορά τον μήνα). Μπορείτε να χρησιμοποιείσετε είτε ένα πλήρες, κοκκώδες λίπασμα σκορπιζοντας το στο έδαφος ανάμεσα στα φυτά και ύστερα ποτίζετε καλά είτε διαλύοντας υδατοδιαλυτό λίπασμα στο ποτιστήρι.

Κλάδεμα:

Χρειάζεται να αφαιρούμε τα λουλούδια που έχουν μαραθεί για να διατηρούν τη ζωτικότητα τους και να έχουν παρατεταμένη ανθοφορία.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
error: Content is protected !!
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.