Φιλόδεντρο, το φυτό με τα μεγάλα φύλλα καρδιάς!

Περιγραφή

Το φιλόδεντρο ή φυλλόδεντρο (Philodendron scandens) είναι ένα αναρριχώμενο εσωτερικού χώρου γρήγορης ανάπτυξης. Κατάγεται από την Κεντρική Αμερική. Τα φύλλα του είναι πράσινα και έχουν σχήμα καρδιάς. Το μήκος τους είναι 10 -12 εκ. και το πλάτος 6-7εκ. Το φιλόδεντρο ανήκει στα φυτά που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα. Απορροφά τοξικές ουσίες όπως φορμαλδεΰδη και βενζόλιο και εμπλουτίζει τον αέρα με οξυγόνο.

Tip

Κλαδεύουμε την κορυφή του, ώστε να δημιουργήσουμε πολλά παρακλάδια με αποτέλεσμα το φυτό να αποκτήσει πλούσιο και εντυπωσιακό φύλλωμα!!

green plant beside brown wooden wall

Φροντίδα

Τοποθεσία
Τοποθετείστε το φυτό δίπλα σε παράθυρο με έμμεσο φως. Προσοχή ο άμεσος ήλιος θα προκαλέσει κιτρίνισμα των φύλλων. Οι ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας είναι από 12 °C έως 26 °C ενώ σε χαμηλότερες θερμοκρασίες χάνει την ευρωστία του.

Έδαφος
Χρειάζεται υπόστρωμα μέτριας συνεκτικότητας με καλή αποστράγγιση και πλούσιο σε οργανική ύλη. Καλό είναι να μεταφυτεύεται ανά 2 χρόνια.

Πότισμα
Δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις σε ποσότητα νερού. Πριν από κάθε πότισμα ελέγχετε πρώτα την υγρασία του χώματος και αν είναι στεγνό τότε ποτίζετε. Αποφύγετε να παραμένει νερό στο πιάτο της γλάστρας.

Λίπανση
Χρειάζεται λίπασμα κατάλληλο για φυλλώδη φυτά μία φορά το μήνα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Tip 1: Ο ψεκασμός των φύλλων με νερό διατηρεί την υγρασία του φυτού.

Tip 2: Ιδανικό είναι το συχνό σκούπισμα των φύλλων με ένα νωπό πανί ώστε να καθαρίζονται από τη σκόνη. Ακόμα, βοηθά το φυτό να αναπνέει καλύτερα και να παρουσιάζει ανάπτυξη.

Εχθροί και Ασθένειες

Οι πιο κοινοί εχθροί του φιλόδεντρου είναι οι αφίδες, ο τετράνυχος, ο ψευδόκοκκος και η ψώρα. Η αντιμετώπιση τους γίνετε με το κατάλληλο φυτοπροστατευτικό σκεύασμα.

Τοξικότητα

Τα φύλλα του φιλόδεντρου έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε οξαλικό ασβέστιο και είναι τοξικά για ανθρώπους και κατοικίδια..

Προσοχή να μην καταποθούν!!

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.