Ημεροκαλλίς, το τέλειο πολυετές!

Red daylily (Hemerocallis fulva)  hemerocallis stock pictures, royalty-free photos & images

Η ημεροκαλλίς (Hemerocallis) είναι ένα ζωηρό πολυετές καλλωπιστικό που κατάγεται από την Ανατολική Ασία. Το όνομα της προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις: (Hemero) “ημέρα” και  (Callis) “κάλλος” γιατί τα άνθη της διαρκούν περίπου 24 ώρες. Ονομάζεται “το τέλειο πολυετές” από πολλούς, λόγω των λαμπρών χρωμάτων του, της ικανότητάς του να αντέχει την ξηρασία και τον παγετό και να ευδοκιμεί σε πολλές διαφορετικές κλιματικές ζώνες. Πλέον υπάρχουν πολλά υβρίδια, τα οποία προέρχονται από δύο τύπους, το Hemerocallis flava (τριγωνική ποικιλία με κίτρινα άνθη) και το Hemerocallis fulva (πορτοκαλί διπλά άνθη).

Orange Daylily Flower Hemerocallis fulva hemerocallis stock pictures, royalty-free photos & images

Περιγραφή

Τα άνθη της αποτελούνται από τρία πέταλα και τρία σέπαλα και έχει συνήθως έξι στήμονες. Διαρκούν συνήθως μία ημέρα και κάποια είναι αρωματικά. Τα φύλλα της είναι μακριά, λογχοειδή ανοιχτού πράσινου χρώματος με ευδιάκριτες νευρώσεις. Το ύψος του φυτού φτάνει έως και τα 80 εκατοστά. Έχει μεγάλη περίοδο ανθοφορίας που διαρκεί έως 6 εβδομάδες στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Αποτελεί ιδανική επιλογή για φύτευση σε παρτέρια, συνθέσεις, αλλά και σε γλάστρες. Πολλαπλασιάζεται εύκολα με διαίρεση το φθινόπωρο και νωρίς την άνοιξη.

Multitude of orange flowers of Hemerocallis fulva in mid June Multitude of orange flowers of Hemerocallis fulva in mid June hemerocallis stock pictures, royalty-free photos & images

Φροντίδα

Έδαφος: Προτιμά εδάφη με καλή αποστράγγιση, αλλά προσαρμόζεται και στα άγονα.

Φως: Προσαρμόζεται πολύ καλά σε όλες τις συνθήκες φωτισμού, τόσο στο άμεσο ηλιακό φως, σε ημισκιερό ή ακόμη και σε πολύ σκιερό.

Θερμοκρασία: Είναι ανθεκτική σε ακραίες χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες.

Πότισμα: Απαιτεί κανονικό πότισμα χωρίς υπερβολές, αυξάνοντάς το κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Λίπασμα: Είναι ένα φυτό που έχει ανάγκη περιοδικής λίπανσης.

Ασθένειες και έντομα

Σπάνια προσβάλλεται από ασθένειες και έντομα, όπως ακάρεα, αφίδες ή άλλα κοκκοειδή.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.