Βερονίκη, ένας ανθεκτικός αειθαλής θάμνος!

Ήβη, Μωβ, Μέλι, Κήπος, Φυτό

Η Βερονίκη (Hebe Veronica / speciosa), γνωστή και ως ήβη, είναι αειθαλής θάμνος μέτριου ρυθμού ανάπτυξης. Το μέγιστο ύψος του φυτού μπορεί να φτάσει το 1,5 μέτρο ενώ το πλάτος το 1 μέτρο, αν και υπάρχουν και νάνα ποικιλίες. Ιδανικό φυτό για χαμηλές μπορντούρες, βραχόκηπους και χρωματικές κηλίδες.

Περιγραφή φυτού

Τα φύλλα της είναι ωοειδή, στιλπνά, ελλειψοειδούς σχήματος, με χρώμα πράσινο ή αργυροπράσινο, ανάλογα την ποικιλία. Ανθοφορεί από την άνοιξη και μέχρι τα τέλη φθινοπώρου. Τα άνθη της εμφανίζονται σε ταξιανθία βότρυ σε χρώμα λευκό, ροζ και μωβ.

Pinguifolia, Φυτό, Χλωρίδα, Κηπουρική

Φροντίδα φυτού

➢ Τοποθεσία: Προτιμά υγρά χώματα, που να έχουν όμως καλή αποστράγγιση. Μπορεί και αναπτύσσεται σε ημισκιερά μέρη, αλλά η ανθοφορία της είναι πλουσιότερη σε ηλιόλουστες θέσεις. Ευδοκιμεί σε παραθαλάσσια μέρη κι έχει ιδιαίτερη αντοχή στην ατμοσφαιρική ρύπανση

➢ Πότισμα: Έχει μεγάλες απαιτήσεις σε ποτίσματα κατά την θερινή περίοδο, που μειώνονται λίγο την χειμερινή περίοδο.

➢ Κλάδεμα: Είναι καλό να αφαιρούνται οι γερασμένοι ή ξεροί βλαστοί του φυτού σ’ οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Την άνοιξη εφαρμόζουμε κλάδεμα διαμόρφωσης του σχήματος. Κάθε 3-4 χρόνια εφαρμόζουμε δραστικό κλάδεμα για να ανανεώσουμε το φυτό με σκοπό την έκπτυξη νέων δυνατών βλαστών.

Ήβη, Κήπος, Ακμάζων, Θάμνος, Πασχαλιά
Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.