Κουφέα, ο θάμνος με τα λεπτά φύλλα!

Περιγραφή

Η Κουφέα (Cuphea hyssopifolia) είναι πολυετής, αειθαλής θάμνος με τελικό ύψος τα 0,40 μ. Τα φύλλα του είναι λεπτά και ανοιχτοπράσινα. Τα άνθη του είναι μικρά με μωβ, ροζ ή λευκό χρώμα και φύονται σε βοτρυώδεις ταξιανθίες. Η ανθοφορία του διαρκεί από αρχές της άνοιξης έως το τέλος του φθινοπώρου.

False Heather, Mexican Heather

Φροντίδα

Έδαφος

Αναπτύσσεται ικανοποιητικά σε όλους τους τύπους εδαφών, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Απαραίτητη προϋπόθεση το έδαφος να είναι με καλή αποστράγγιση. Προτιμά τα αμμώδη χώματα, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Θέση

Προτιμά θέσεις ηλιόλουστες προστατευμένες από τον δυνατό ή καυτό άνεμο. Αντέχει και στις ημισκιερές θέσεις.

Πότισμα

Ποτίζετε το φυτό τακτικά όταν βλέπετε την επιφάνεια του χώματός του στεγνή και προσοχή να αδειάζετε πάντα το πιατάκι από το νερό ώστε να μην σαπίσουν οι ρίζες του.

Μην ρίχνετε νερό από ψηλά, αποφύγετε να βρέχονται τα φύλλα του!!

Λίπανση

Η λίπανση την άνοιξη κάθε 15 ημέρες θα βοηθήσει πολύ στην ζωηρότητα και άνθιση του φυτού. Λιπαίνετε με υγρό λίπασμα για ανθοφόρα φυτά ή λίπασμα σε κόκκους αργής απορρόφησης.

Ανθεκτικότητα

Ευδοκιμεί σε μέρη με ήπιο χειμώνα και δεν αντέχει στο κρύο και τις χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι τους 7οC. Χρειάζεται προσοχή με τους δυνατούς ανέμους. Προσφέρεται για φύτευση σε περιοχές με έντονη ατμοσφαιρική ρύπανση. Αντέχει σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Κλάδεμα

Προσπαθήστε να αφαιρείται τα ξηραμένα λουλούδια, ούτως ώστε να το βοηθήσετε να παράγει καινούργια λουλούδια γρηγορότερα.

Ασθένειες και εχθροί

Θεωρείται ένα από τα πιο ανθεκτικά φυτά στις ασθένειες, αλλά μπορεί πολύ σπάνια να προσβληθεί από αφίδες και βαμβακάδα.

Είναι κατάλληλο για

  • Για φύτευση σε παραθαλάσσιες περιοχές.
  • Σε μεμονομένες θέσεις μέσα στον κήπο.
  • Για φύτευση σε γλάστρα.
  • Διαμορφώνει όμορφες συστάδες.

Χρήσεις

Στην κηποτεχνία χρησιμοποιείται σε φυτεύσεις βραχόκηπων και δημιουργία ανθισμένων νησίδων. Ιδανική επιλογή για γλάστρες και ζαρντινιέρες του μπαλκονιού.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.