Ζίννια ένα πολύχρωμο ανθόφυτο!

Περιγραφή

Η ζίννια (Zinnia elegans) ανήκει στην οικογένεια Compositae. Είναι ετήσιο ανθόφυτο, με ύψος ανάλογα με την ποικιλία 0,40 – 1,0 m. Κατάγεται από το Μεξικό. Έχει βλαστούς όρθιους και ισχυρούς. Τα φύλλα της είναι οξύληκτα, τραχεία και χωρίς μίσχο. Tα άνθη της είναι πολύ μεγάλα με διάμετρο έως 15 cm, με διάφορους χρωματισμούς. Η ζίννια ανθίζει όλο το καλοκαίρι, Ιούλιο – Σεπτέμβρη.

Φροντίδα

Τοποθεσία: Προτιμά τις ηλιόλουστες θέσεις. Είναι ευαίσθητη στις χαμηλές θερμοκρασίες και στους ανέμους. Αναπτύσσεται καλά σε ποικίλους τύπους εδαφών αρκεί να είναι πλούσια σε οργανική ύλη με καλή αποστράγγιση.

Πότισμα: Χρειάζεται τακτικά ποτίσματα και άφθονο νερό βοηθάει στην ευρωστία των φυτών και στην καλύτερη ανθοφορία. Καλό είναι να μην βρέχονται τα φύλλα!!

Κλάδεμα: Αφαιρούνται τα απανθισμένα άνθη και τα μαραμένα κατώτερα φύλλα, καθώς και να γίνονται τακτικά σκαλίσματα του εδάφους για αερισμό. 

Χρήσεις

Χρησιμοποιείται για την δημιουργία παρτεριών στο κήπο, σε γλάστρες στο μπαλκόνι και στη βεράντα. Τα άνθη του χρησιμοποιούνται στην ανθοδετική τέχνη ως δρεπτά άνθη. 

Ζίννια, Κόκκινο, Λουλούδια, Μπουκέτο

Εχθροί και ασθένειες

Η ζίννια είναι αρκετά ανθεκτική στα έντομα και τις ασθένειες. Τα προβλήματα της ζίννιας σχετίζονται με λάθη που γίνονται στη φροντίδα της. Χρειάζεται προσοχή στο πότισμα για να αποφεύγεται η σήψη των ριζών της και ο μαρασμός των ανθέων.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
GreekEnglish
error: Content is protected !!
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.