Γιασεμί κίτρινο, το ανθεκτικό αναρριχώμενο!

Λουλούδια, Κίτρινος, Άμπελος, Κήπος

To κίτρινο Γιασεμί (Jasminum nudiflorum) είναι ένας φυλλοβόλος ή ημιαειθαλής θάμνος που αναρριχάται και παρουσιάζει εντυπωσιακή πλούσια ανθοφορία. Ανήκει στην οικογένεια των Oleaceae. Είναι ένα ανθεκτικό αναρριχώμενο που δεν έχει πολλές απαιτήσεις.

Περιγραφή φυτού

Το ύψος του φυτού μπορεί να ξεπεράσει τα 2 μέτρα. Τα φύλλα του είναι μικρά με σκούρο πράσινο χρώμα και συνήθως δεν πέφτουν από το φυτό το χειμώνα, εκτός από τις χρονιές που υπάρχει παγετός. Η ανθοφορία του ξεκινάει την άνοιξη και το καλοκαίρι γεμίζοντας το φύλλωμά του με κίτρινες πινελιές. Τα άνθη του είναι μικρά κίτρινου χρώματος κι αναδύουν ένα γλυκό άρωμα.

Γιασεμί, Χειμώνα, Hoar, Πάχνη, Φύση, Blossom, Κρύο

Φροντίδα φυτού

Τοποθεσία: Χρειάζεται ζεστές και ηλιόλουστες θέσεις, προστατευμένες από το κρύο και το δυνατό άνεμο. Μπορεί να αναπτυχθεί και σε μερική σκιά όμως τα περισσότερα λουλούδια εμφανίζονται με τον ήλιο. Όσον αφορά το έδαφος δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, αρκεί το χώμα του να στραγγίζει καλά

Πότισμα: Χρειάζεται μέτριες ποσότητες ποτίσματος, με περιορισμένο έως καθόλου πότισμα το χειμώνα και πιο τακτικά ποτίσματα τις ζεστές περιόδους του χρόνου.

Κλάδεμα: Γίνεται στα τέλη της άνοιξης, αφού έχει ολοκληρωθεί η ανθοφορία του. Εφαρμόζουμε ελαφρύ κλάδεμα διαμόρφωσης για να διατηρήσουμε το σχήμα του.

Χειμώνας, Χειμώνα Γιασεμί, Γιασεμί, Κίτρινος, Λουλούδι

Ασθένειες και εχθροί

Το κίτρινο Γιασεμί είναι αρκετά ανθεκτικό και δεν προσβάλλεται εύκολα από ασθένειες και έντομα. Σε σπάνιες περιπτώσεις προσβάλλεται από τα έντομα της μελίγκρας.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.