Ραφιολέπις, ένας θάμνος για χαμηλούς φράχτες!

eed67659-bec8-4da9-a8e1-799d8d8dfd90

Περιγραφή

Ο Ραφιολέπις είναι χαμηλός αειθαλής θάμνος, αργού ρυθμού ανάπτυξης. Το μέγιστο ύψο που μπορεί να φτάσει το φυτό είναι 1,50 – 2 μέτρα. Το φύλλωμα του είναι πολύ πλούσιο μεγυαλιστερά, δερματώδη, πλατιά, στιλπνά φύλλα σε σκούρο πράσινο χρώμα. Τα άνθη του έχουν λευκό ή ρόδινο χρώμα και είναι ιδιαίτερα αρωματικά. Ο ραφιολέπις ανθίζει από το μήνα Μάρτιο μέχρι τον Αύγουστο εμφανίζοντας βοτρυώδεις, αρωματικές ταξιανθίες με λευκό χρώμα τους πρώτους μήνες που στη συνέχεια μεταχρωματίζονται σε ροζ απαλό. Ακολουθούνται από σφαιρικούς καρπούς σε μωβ ή μαύρο χρώμα. Στη συνέχεια του φθινοπώρου τα άνθη μετατρέπονται σε μωβ-μαύρους καρπούς.

Φροντίδα

Είναι από τα φυτά που δε χρειάζεται ιδιαίτερες περιποιήσεις. Γενικά προτιμά τις απάνεμες και προσήλιες θέσεις φύτευσης, με άπλετο διάχυτο ηλιακό φως. Ευδοκιμεί σε μετρίως υγρά, αλλά καλά αποστραγγιζόμενα εδάφη. Είναι φυτό ανθεκτικό στο ψύχος, τον άνεμο και την αλμύρα κάνοντας το ιδανικό για παραθαλάσσιες φυτεύσεις. Έχει κανονικές ανάγκες σε νερό άρδευσης και ικανοποιητική αντοχή στο ψύχος.

01108a41-6c40-4b17-94e2-2cffeb271bc8

Χρήσεις

Ο ραφιολέπις είναι γνωστός στον χώρο της κηποτεχνίας για την δημιουργία μεμονωμένων φυτεύσεων αλλά και για την χρήση του σε μπορντούρες και βραχόκηπους. Φυτεύεται μόνο του ή σε συστάδες και χρησιμοποιείται για χαμηλούς φράκτες. Επίσης είναι φυτό που φυτεύεται σε παραθαλάσσια μέρη και νησιά.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.