Πενισέτουμ, ένα αέρινο φυτό

3b472e40-09db-4c00-8045-f3b138b3f561

Περιγραφή

Το πενισέτουμ είναι ένα ποώδες, πολυετές, αγρωστώδες φυτό. Τα φύλλα του φυτού είναι επίπεδα, στενά, πράσινα, με μακρόστενη φόρμα, λεία και γυαλιστερή επιφάνεια και λογχοειδείς απολήξεις. Τα λουλούδια του, που μοιάζουν με απαλό χνούδι, εμφανίζονται από τα μέσα του καλοκαιριού και στολίζουν τον κήπο μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου. Η ταξιανθία του έχει λευκές αποχρώσεις και μαλακό, χνουδωτό περίβλημα, επάνω στο οποίο ωριμάζουν οι σπόροι του φυτού. Το φυτό φτάνει σε ύψος μέχρι τα 70 εκατοστά και σε πλάτος 50 εκατοστά.

Φροντίδα

Αναπτύσσεται σε μέτρια υγρά, ελαφρά εδάφη που στραγγίζουν πολύ καλά. Προτιμά τις ηλιόλουστες θέσεις φύτευσης και είναι κατάλληλο για φύτευση σε παραθαλάσσια μέρη. Καλό είναι να φυτεύται σε μέρη προστατευμένα από δυνατό άνεμο. Γενικά έχει μικρές απαιτήσεις σε φροντίδα. Συνήθως του αρκεί μέτριο πότισμα, εκτός από τις ζεστές εποχές του έτους όπου χρειάζεται μεγαλύτερη ποσότητα νερού. Παρόλο που χρειάζεται νερό για να ευδοκιμήσει, μπορεί να αντέξει κάποια ξηρασία. Σε περιπτώσεις έντονα χαμηλών θερμοκρασιών χειμώνα, ενδεχομένως να χρειαστεί προστασία. Στο τέλος του χειμώνα αφαιρούμε το μεγαλύτερο μέρος του υπέργειου τμήματος. Γενικά, δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα με εχθρούς και ασθένειες.

9dd6a642-0907-4c58-be9a-cc019717a768

Χρήσεις

Φυτεύονται σε συνθέσεις και γλάστρες. Είναι κατάλληλο για μπορντούρες, ξέφωτα, εδαφοκάλυψη, περιγράμματα λιμνών, όρια κτιρίων και άλλων κατασκευών, και πιο σπάνια μεγάλες γλάστρες. Το άνθος του χρησιμοποιείται και ως δρεπτό σε βάζα ή αποξηραμένες συνθέσεις και για να προσελκύσει μικρά πουλιά.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.