Χλωρόφυτο, ένα φυσικό φίλτρο στο χώρο μας.!

af4a6475-e9a2-4ad3-9380-b2a7a73b7401

Περιγραφή φυτού

Το χλωρόφυτο είναι αειθαλές τροπικό φυτό εσωτερικού χώρου που κατάγεται από την Νότια Αφρική. Είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο διότι δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη περιποίηση και μπορείτε εύκολα να το δείτε να μεγαλώνει και σε εξωτερικούς χώρους αρκεί να επικρατούν ήπιες συνθήκες. Έχει στενόμακρα δίχρωμα φύλλα, χρώματος πράσινου και μπεζ, μήκους 20-40 εκατοστών και είναι ιδανικό για κρεμαστές γλάστρες και καλάθια. Το βασικό του όμως πλεονέκτημα είναι ότι καθαρίζει την ατμόσφαιρα από τις βλαβερές για την υγεία ουσίες αφήνοντας στο χώρο μας καθαρό από καθημερινούς ρύπους.

Συνθήκες ανάπτυξης

Ιδανικά σημεία ανάπτυξής του είναι τα φωτεινά ή ημισκιερά αλλά ο καυτός καλοκαιρινός ήλιος σε απευθείας επαφή με αυτά μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στα φύλλα. Η κατάλληλη θερμοκρασία για το χλωρόφυτο είναι γύρω στους 10 με 20°C και αν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 7°C δεν θα έχει την επιθυμητή ανάπτυξη. Το χειμώνα καλό είναι να προστατεύεται από το κρύο ή να μεταφέρεται σε εσωτερικό χώρο στον οποίο να μην υπάρχουν κρύα ρεύματα αέρα.

6803c41f-0280-4971-84ec-d22c54016190

Τι φροντίδα θέλει το χλωρόφυτο?

Tο χλωρόφυτο σε σχέση με τα υπόλοιπα φυτά εσωτερικού χώρου έχει περισσότερες ανάγκες σε νερό. Ποτίζετε συχνότερα ειδικά κατά την περίοδο του καλοκαιριού. Προσοχή όμως να μην είναι υπερβολικά υγρό το χώμα και σαπίσουν οι ρίζες του.

Καλό είναι ρίξετε ένα υγρό λίπασμα για πράσινα φυτά κάθε 2 βδομάδες την περίοδο της άνοιξης και του φθινοπώρου όπου το φυτό αναπτύσσει την καινούργια του βλάστηση. Θα μεταφυτεύσουμε το χλωρόφυτό μας όταν οι ρίζες του εμφανιστούν στην επιφάνεια του χώματος και θα χρησιμοποιήσουμε χώμα ελαφρύ εσωτερικού χώρου ή αναμειγμένο με χώμα τύρφης.

Εχθροί και ασθένειες

Οι κυριότεροι εχθροί που προσβάλλουν το χλωρόφυτο είναι οι αφίδες που τις συναντάμε στα φύλλα και ο ψευδόκοκκος.

Tip!!

Προτιμήστε να ψεκάζετε τα φύλλα του ιδίως σε συνθήκες ξηρασίας, για ενυδάτωση και δημιουργία ενός υγρού περιβάλλοντος.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.