Κορέοψις, κατακίτρινα άνθη!

66fdef83-a699-4fe5-8c28-2eef57a8f124

Περιγραφή φυτού

Η Κορέοψις κατάγεται από τις δυτικές πολιτείες της Αμερικής και φτάνει τα 60-80 εκ. ύψος.

Το όνομά του προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις “κορέος” και “όψις”, αναφερόμενο στο σχήμα του σπόρου που μοιάζει με έντομο. Είναι ένα μεσαίο μεγέθους φυτό και φτάνει σε ύψος περίπου 60 εκατοστά. Τα λουλούδια έχουν κίτρινο χρώμα, είναι διπλά και μοιάζουν πολύ με της μαργαρίτες. Τα λουλούδια εμφανίζονται μεμονωμένα πάνω σε λεπτά, όρθια στελέχη. Η ανθοφορία του είναι από τα τέλη της άνοιξης και καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τα φύλλα του είναι πράσινου χρώματος, πτεροειδή και βαθιά λοβωτά και έχουν δερμάτινη υφή.

b4e832f4-c8be-4957-9b08-c60dd6c1f406

Φροντίδα φυτού

Η κορέοψις μπορεί να φυτευτεί ακόμα και σε φτωχά, αμμώδη ή βραχώδη εδάφη. Αγαπά τον ήλιο, χρειάζεται όμως άφθονο πότισμα κατά την περίοδο της ανάπτυξης, ακόμη και δύο ή τρεις φορές την ημέρα στις μεγάλες ζέστες. Κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους θέλει μέτριο πότισμα. Καλό είναι να γίνεται λίπανση ανά 10 ημέρες ώστε να έχει συνεχή ανθοφορία. Επίσης χρειάζεται τη συχνή αφαίρεση των μαραμένων λουλουδιών ώστε να μπορεί να δημιουργεί καινούρια. Είναι πολυετές φυτό, μπορεί να φυτευτεί σε βραχόκηπους αλλά και σε μεγάλες γλάστρες.

Κλάδεμα

Πρέπει να αφαιρούνται τα ξερά κλαδιά και τα ώριμα άνθη της.

Ασθένειες και εχθροί

Η κορέοψις είναι πολύ ανθεκτικό φυτό στις ασθένειες. Σπάνια προσβάλλεται από ασθένειες και έντομα, όπως ακάρεα, αφίδες ή άλλα κοκκοειδή.

Είναι κατάλληλο για

      • Για φύτευση σε παραθαλάσσιες περιοχές.
      • Σε συστάδες μέσα στον κήπο.
      • Για φύτευση σε γλάστρα για τη βεράντα και το μπαλκόνι.
Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.