Το χειμωνιάτικο κίτρινο γιασεμί!

c3295563-5fd4-425e-8e68-ebb8977054a6

Το χειμωνιάτικο κίτρινο γιασεμί είναι φυλλοβόλος ή ημί-αιθαλής θάμνος με ευλύγιστα κλαδιά που πέφτουν έως το έδαφος. Είναι κατάλληλο για να σκεπάζει τοίχους, αναβαθμίδες, κάγκελα ακόμα και πρανείς. Μέσα στο χειμώνα, από Ιανουάριο – Φεβρουάριο  ξεκινά η μακράς διαρκείας (έως των Απρίλιο) ανθοφορία με αμέτρητα μικρά κίτρινα άνθη, με σωληνοειδές σχήμα, σε ομάδες των 3 μαζί σε όλο το μήκος των κλαδιών. Τα τρίλοβα φύλλα εμφανίζονται αργότερα, πρώτα σε ανοιχτό πράσινο που σκουραίνει σιγά-σιγά. Χρησιμοποιείται συχνά σε περιφράξεις, κάγκελα ή σε πρανή εδάφη για συγκράτηση του χώματος.

d2492ed5-c632-4a6b-9194-dd4396f73d81

Φροντίδα φυτού

Στον κήπο το κίτρινο γιασεμί θα πιάσει αρκετά χώρο, αφού μπορεί εύκολα να φτιάξει μία πράσινη μάζα διαμέτρου 3 ή ακόμη και 4 μ. με ύψος το πολύ 2 μ. Είναι ένα φυτό που προσαρμόζεται σε όλα τα εδάφη και θέσεις. Προτιμά βέβαια ηιόλουστες θέσεις φύτευσης, ενώ αντέχει και κοντά στη θάλασσα. Το γιασεμί είναι ανθεκτικό στο κρύο, αν κάνει πολύ κρύο μπορεί να χάσει τα φύλλα του αλλά θα αναπτυχθούν νέα μέσα στην άνοιξη.

31f76050-c632-4777-b7b7-0ed62f48799f

Το καλοκαίρι χρειάζεται αρκετό πότισμα. Επίσης, λιπαίνουμε κάθε χειμώνα για έντονη ανθοφορία την επόμενη άνοιξη. Αν βέβαια είναι σε γλάστρα η λίπανση πρέπει να είναι πιο τακτική. Τα κλαδιά του συνήθως χρειάζονται υποστήριξη γιατί ο βλαστός του είνια συμπαγής, γωνιώδης και αρκετά μακρύς. Κλαδεύεται πάντα μετά το τέλος της ανθοφορίας του. Κάθε καλοκαίρι κόβουμε τα ξερά κλαδάκια που δημιουργούνται και το στηρίζουμε ανάλογα με την κατεύθυνση που θέλουμε. Ακόμη, δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από εχθρούς.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.