Λαγκεστρέμια ή αλλιώς στρατηγός!

35e4bd0c-f98c-471b-a31e-95895ac23eaa

Αν θέλετε ένα φυτό με πλούσια και μεγάλη σε διάρκεια ανθοφορία κατά τη δύσκολη περίοδο του καλοκαιριού, τότε πρέπει να επιλέξετε τη λαγκεστρέμια ή αλλιώς το στρατηγό. Η ονομασία στρατηγός οφείλεται στον λείας υφής και ευθυτενούς σχήματος κορμό της που στέκει πάντοτε αγέρωχος και απτόητος, υπερήφανος ανεξαρτήτως κλίματος, αέρα και υπολοίπων δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Περιγραφή φυτού

Η λαγκεστρέμια είναι ένας φυλλοβόλος θάμνος ο οποίος μπορεί να δημιουργηθεί και σε δένδρο. Έχει όρθια ανάπτυξη που μπορεί να φτάσει τα 3- 5 m σε ύψος και διάμετρο.

Ο κορμός του είναι λείος με διακοσμητική αξία και τα φύλλα του είναι μικρά και στρογγυλά που παίρνουν ωραίες κοκκινοπές αποχρώσεις το φθινόπωρο. Τα άνθη της είναι μικρά με εντυπωσιακούς χρωματισμούς και οργανωμένα σε βοτρυώδεις ταξιανθίες που εμφανίζονται από τον Ιούλιο έως και τον Σεπτέμβριο. Τα χρώματα των ανθέων που μπορούμε να βρούμε είναι ροζ, μωβ, λιλά, κόκκινο και άσπρο.

4c34d8ce-0271-4aab-b907-184f588932bd

Συνθήκες ανάπτυξης

Η λαγκεστρέμια είναι φυτό ανθεκτικό στην ατμοσφαιρική ρύπανση με μικρές εδαφοκλιματικές απαιτήσεις. Τα ηλιόλουστα σημεία την ευνοούν ώστε να δίνει μεγαλύτερη ποσότητα ανθέων, ενώ σε μικρή ηλικία χρειάζεται προστασία από τους παγετούς. Το καλοκαίρι χρειάζεται αρκετό νερό και έδαφος με καλή στράγγιση. Η λίπανση κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του φθινοπώρου θα βοηθήσει στην καλύτερη εικόνα του φυτού.

Είναι φυτό που επιδέχεται δραστικό κλάδεμα ώστε να δώσει πλούσια ανθοφορία ή να πάρει σχήμα θάμνου ή δέντρου. Γενικά, το δραστικό κλάδεμα ευνοεί τη νέα βλάστηση και έντονη ανθοφορία. Στα ανεπτυγμένα δέντρα το κλάδεμα γίνεται προς το τέλος του χειμώνα και στα 2/3 του μήκους τους των κλαδιών μιας και ανθίζει μόνο σε βλαστούς τρέχουσας ανάπτυξης Μοναδική αρρώστια που το ταλαιπωρεί είναι το ωίδιο, ασθένεια που καταπολεμάται με φάρμακα και την κατάλληλη καθοδήγηση από τους γεωπόνους.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
error: Content is protected !!
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.