7 μυστικά φροντίδας για τον ιβίσκο

Pink hibiscus flowers "a composition of pink hibiscus flowers taken under natural light with sunlight warming the green foliage in the background. A very narrow depth of field has been used to soften most of the scene.For more images of beautiful flowers, please see my Lightbox by clicking (the banner) here...A>A" hibiscus stock pictures, royalty-free photos & images

Ο ιβίσκος είναι δημοφιλής αειθαλής θάμνος ή μικρό καλλωπιστικό δέντρο με πολύ ωραία μεγάλα άνθη, λευκού, μωβ, κόκκινου, πορτοκαλί και ροζ χρώματος. Ο ιβίσκος ανθίζει την άνοιξη-καλοκαίρι και το φθινόπωρο, αλλά τα πολυάριθμα λουλούδια διατηρούνται μόνο για 1-4 μέρες αναλόγως την ποικιλία. Ο ιβίσκος χρησιμοποιείται για φυτεύσεις στον κήπο λόγω της πλούσιας ανθοφορίας του, ενώ μπορεί να φυτευτεί και και σε γλάστρες ή ζαρντινιέρες στο μπαλκόνι.

Μερικά μυστικά για την φροντίδα είναι τα εξής:

1. Ο ιβίσκος αγαπά τα ηλιόλουστα μέρη και ευδοκιμεί σε θέσεις προφυλαγμένες από ρεύματα αέρα, ειδικά από βοριάδες.

2. Είναι ευαίσθητος στις χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς χάνει το φύλλωμα του και παγώνει όταν πέφτει η θερμοκρασία στο μηδέν. Θα πρέπει είτε να τον προστατέψετε ώστε να μην παγώσει είτε να τον βάλετε μέσα στο σπίτι σας κοντά σε κάποια μπαλκονόπορτα-παράθυρο για να έχει φως.

3. Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε χώμα αρκεί να μην είναι πολύ αμμώδες. Το φυτόχωμα γενικής χρήσεως είναι ιδανικό για να έχει μια καλή ανάπτυξη.

4. Το καλοκαίρι ιδιαίτερα, με τις υψηλές θερμοκρασίες θα χρειαστεί αρκετό πότισμα. Προσοχή όμως, αν είναι φυτεμένος σε γλάστρα ή ζαρντινιέρα να στραγγίζουν καλά ώστε να μην σας σαπίσει.

5. Προσβάλλεται κυρίως από έντομα πχ αφίδες που δημιουργούν μελιτώματα στα φύλλα και τον ψευδόκοκκο. Επίσης, ο ιβίσκος προσβάλλεται και από τον τετράνυχο που εμφανίζεται τις ζεστές μέρες το καλοκαιριού.

6. Για να έχουμε ζωηρή ανάπτυξη και πλούσια ανθοφορία, χρησιμοποιούμε λίπασμα πλήρες υδατοδιαλυτό, μια-δυο φορές το μήνα, από τον Μάρτιο μέχρι τον Οκτώβριο.

7. Το χειμώνα καλό είναι να κάνετε ένα καλό κλάδεμα, ώστε να μπορέσει να δώσει παρακλάδια και να φουντώσει.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.