Η εκθαμβωτική αλστρομέρια!

a5b46ef2-f431-475a-bdc3-32b0a6b6c08f

Η Αλστρομέρια ή «το κρίνο του Περού» ή «το κρίνο των Ίνκας» είναι ένα μεγαλοπρεπές φυτό που πρέπει σίγουρα να στολίζει το μπαλκόνι σας! Είναι αειθαλές φυτό στις περισσότερες ποικιλίες, με πλούσια βλάστηση και ανθοφορία που διαρκεί από τον Απρίλιο ως τον Σεπτέμβριο. Το άνθος της, που δεν είναι αρωματικό, συναντάται σε πάρα πολλές αποχρώσεις: πορτοκαλί, ροζ, μωβ, κόκκινο, κίτρινο, λευκό και σομόν.

e86e24a8-ac8c-4c55-8f94-fa19506d57f2

Εδαφικές απαιτήσεις

Η αλστρομέρια είναι ανθεκτική στους περισσότερους τύπους εδαφών, αρκεί να μην είναι υπερβολικά ασβεστώδη και να έχουν καλή αποστράγγιση. Εάν επιλέξετε να τη φυτέψετε σε γλάστρα επιλέξτε καλύτερα μια πλατιά γλάστρα, καθώς αναπτύσσει πολλά πλευρικά ριζώματα. Σχετικά με τη θέση φύτευσης, επιλέξτε φωτεινό μέρος που να μη δέχεται απευθείας ηλιακό φως, ειδικά τις μεσημεριανές ώρες. Σε υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού η ανθοφορία της σταματά.

Καλλιεργητικές φροντίδες

Η αλστρομέρια θέλει πολλά και συχνά ποτίσματα ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Καλό είναι να ποτίζουμε πριν στεγνώσει εντελώς το χώμα και το νερό που περισσεύει να στραγγίζει καλά από τη γλάστρα. Η προσθήκη πλήρους υδατοδιαλυτού λιπάσματος κατά την περίοδο της άνοιξης θα ενισχύσει την διάρκεια της ανθοφορίας της. Κάτι πολύ σημαντικό για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της ανθοφορίας της είναι να αφαιρούνται τα ξεραμένα άνθη της. Τέλος, οι περισσότερες ποικιλίες πολλαπλασιάζονται με σπόρους, καθώς και με διαίρεση του ριζώματος νωρίς την άνοιξη.

Τα λουλούδια της αλστρομέριας μπορούν να διακοσμήσουν υπέροχα το σπίτι σας και σε βάζο καθώς η διάρκεια ζωής τους είναι αρκετά μεγάλη, περίπου 2 εβδομάδες!

ac84d009-b993-4da7-ba0b-6724f34d90ae

a985c809-7456-45e3-bb2d-f6bd3c5828c6

Τα λουλούδια της αλστρομέριας μπορούν να διακοσμήσουν υπέροχατο σπίτι σας και σε βάζο καθώς η διάρκεια ζωής τους είναι αρκετά μεγάλη, περίπου 2 εβδομάδες!

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.