Επιλέγοντας φυτά για τον βραχόκηπο!

d9dba4c6-f0fb-4e64-9c19-3b8603c5a6c2

Oι βραχόκηποι προσφέρουν ξεχωριστή ομορφιά και πρωτοτυπία στον κήπο ανάλογα με τη μορφή και την κατασκευή τους. Χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο σήμερα στην κηποτεχνία, τόσο για τη δημιουργία ιδιωτικών κήπων, όσο και των δημοσίων χώρων πρασίνου αλλά και των επαγγελματικών χώρων. Είναι μία ιδιαίτερη κηποτεχνική κατασκευή ιδανική για να φιλοξενήσει φυτά που απαιτούν έδαφος με άριστη στράγγιση. Ένας βραχόκηπος μπορεί να είναι το εστιακό σημείο ενός κήπου, μπορεί να βρίσκεται δίπλα σε ένα μονοπάτι, μπορεί ακόμη και να φιλοξενήσει αρκετά απ’ τα αρωματικά φυτά της κουζίνας. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να κρύβει μία όμορφη θέα. Για πιο «δυνατό» αποτέλεσμα επιλέγουμε βράχους ίδιας απόχρωσης και υφής. Το πότισμα, τουλάχιστον τον πρώτο καιρό, πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην παρασύρεται το χώμα από το νερό ενώ το ξεχορτάριασμα πρέπει να είναι σχολαστικό.

Πάμε να δούμε όμως τώρα ποια φυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον βραζόκηπο.

054c776b-4d5d-4478-a129-b4153b42f53d

Δέντρα

Σφενδάμι (Άτσερ) παλμάτουμ

Θάμνοι

Αμπέλια Κονφετί, Αστερίσκος, Βερβερίδα θουμπέργκι, Γιούκα, Γιουνίπερος οριζοντιόκλαδα (υπάρχουν πολλές ποικιλίες και με διάφορες αποχρώσεις), Γυνέριο, Δεντρολίβανο κοινό και οριζοντιόκλαδο, Δεύτζιες, Διμορφοθήκη ορθόκλαδη και έρπουσα, Δοδονέα, Ελαίαγνος, Ευρύωπας, Ευώνυμο φορτούνεϊ, Κάρισα, Κομβόλβουλος κνεόρουμ, Κορονίλα, Κυδωνίαστρο οριζοντιόκλαδο, Κυδωνίαστρο σαλισιφόλια, Λαδανιά (Σίστους), Λεβάντα, Λεπτόσπερμα, Λουίζα, Μακροζάμια, Μυρτιά, Όσμανθος πανασέ, Οστεόσπερμο, Πίνους μούγκο «Μούγκους», Πισέα, Ποτεντίλα, Πουρνάρι, Ροδιά νάνα, Σινεράρια, Σκίμμια, Τούγια (θπάρχουν πολλές ποικιλίες), Τσίκας, Υπερικό, Χαμαικύπαρις ομπτούζα «Νάνα»

0feb9658-9858-4017-8518-afa67df87207

Φυτό εικόνας. Λεπρόσπερμα

Πόες

Δίκταμος, Θυμάρι, Κάππαρη, Λεβαντίνη, Ματζουράνα, Μπουζάκι λάμπρανθος, Μπούζι καρπόβρωτος, Τεύκριο χαμαιδρύς, Φασκόμηλο, Φελίτσια

Καλλωπιστικά Αγρωστώδη

Κελέρια, Στίπα, Φεστούκα

48505e79-168a-4743-a080-2fc8058f7169

Βέβαια εκτός από τα παραπάνω φυτά υπάρχουν κι άλλα φυτά τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε βραχόκηπους όπως πχ ετήσια φυτά τα οποία θα χρειαστούν σίγουρα αντικατάσταση.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.