Λοροπέταλο, ένας ανθισμένος θάμνος με μπορντώ φύλλα

07130c18-d1fb-4df3-bed0-1da81d91de6f

Περιγραφή φυτού

Το Λοροπέταλο είναι ένας αειθαλής θάμνος με ασυνήθισμο και ακανόνιστο φύλλωμα σκούρου μπορντού χρώματος. Τα φύλλα έχουν σκληρή υφή και ελαφρώς κυκλική διάταξη. Τα άνθη όμως είναι άκρως εντυπωσιακά, φούξια ή κόκκινου χρώματος ανάλογα με την ποικιλία, κατά την περίοδο του καλοκαιριού μέχρι το Σεπτέμβριο. Δεν αποκτά μεγάλο ύψος, δύσκολα ξεπερνά τα 2μ, περισσότερο αυξάνει τον όγκο του και τον αριθμό των λουλουδιών του.

Φροντίδα φυτού

Είναι ένα σχετικά εύκολο φυτό στην φροντίδα που θέλει. Προσαρμόζεται εύκολα σε όλους τους τύπους των χωμάτων. Πρέπει όμως να έχουν πολύ καλή αποστράγγιση και χαμηλό pH. Καλό είναι να τοποθετείται σε ημισκιερές θέσεις. Έχει μεγάλη αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες το οποίο είναι και ένα από το σημαντικότερο πλεονέκτημά του.

749bdea6-4f9e-4abe-bb54-dcf60ab173b2

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερο κλάδεμα, απλά κορυφολογούμε και σχηματίζουμε το φυτό ώστε να δυναμώσει και να δώσει περισσότερη ανθοφορία. Όσο αφορά την λίπανση καλό ετίναι να βάζουμε υγρό λίπασμα 3 φορές το μήνα. Τέλος, σπάνια εμφανίζει κάποια ασθένεια. Αν τα φύλλα παρουσιάσουν κάποιο ξεθώριασμα μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη φωτός.

Χρήση

Καθώς κατάγεται από την ΝΑ Ασία, αυτοφύεται σε πολλά σημεία της Κίνας και έχει αποκτήσει ιδιαίτερη διακοσμητική αξία ως αναπόσπαστο κομμάτι των λεγόμενων γιαπονέζικων κήπων, δημιουργώντας διακόσμηση παρόμοια με εκείνη των διακοσμήσεων με μπονσάι. Φυτεύεται μόνο του αλλά και σε συστάδες χρωματίζοντας πολύ όμορφα μονότονους φράχτες ή και βραχόκηπους.

d9371a3a-55ac-4db4-bc14-ed226b1d14e5
Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.