Κάννα, εντυπωσιακό φυτό του καλοκαιριού!

b6008408-46e5-45e8-9f17-0893ef927d97

Περιγραφή φυτού

Η Κάννα είναι ένα ριζωματώδες ποώδες πολυετές φυτό το οποίο καλλιεργείται για τα άνθη της αλλά και για το όμορφο και πλούσιο φύλλωμά της. Η ανθοφορία της ξεκινά στα τέλη της άνοιξης και διαρκεί μέχρι το φθινόπωρο. Το χρώμα των λουλουδιών μπορεί να είναι λευκό, ροζ, κόκκινο, πορτοκαλί ή κίτρινο. Υπάρχουν και ποικιλίες δίχρωμες, με συνδυασμό χρωμάτων. Ανάλογα με την ποικιλία, το χρώμα του φυλλώματος ποικίλλει από πράσινο έως καστανό, ή δίχρωμο. Ανάλογα με την ποικιλία, οι κάννες μπορεί να μεγαλώσουν σε ύψος μέχρι και 3 μέτρα.

60c63050-b0b5-462e-a063-d534cf1f9457

Φροντίδα φυτού

Η κάννα αναπτύσσεται καλύτερα ηλιόλουστες θέσεις αλλά μπορεί και σε ημισκιά. Επίσης, προτιμούν τα υγρά εδάφη, αλλά αναπτύσσονται εξίσου καλά σε εδάφη με καλή αποστράγγιση και χώμα που είναι είτε ουδέτερο ή ελαφρώς όξινο και πλούσιο σε οργανική ύλη. Χρειάζεται μέτρια ποτίσματα ειδικά όταν είναι φυτεμένη στο έδαφος. Επίσης καλό είναι να ρίχνεται λίπασμα. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να κόβεται τα λουλούδια που έχουν τελειώσει ώστε να έχει το φυτό συνεχόμενη ανθοφορία. Τον χειμώνα κλαδεύεται χαμηλά στο έδαφος και ξαναβλάστανει την επόμενη άνοιξη.

Χρήσεις

Οι κάννες μπορούν να φυτευτούν είτε στο έδαφος είτε σε γλάστρες. Στο έδαφος, οι ψηλότερες ποικιλίες είναι όμορφο να φυτευτούν στην πίσω σειρά ενός παρτεριού δημιουργώντας μια συστοιχία ή ομαδικά σε νησίδες δίνοντας έμφαση στο χρώμα. Ενώ στις γλάστρες είναι καλύτερο να φυτεύονται σε ζαρντινιέρες.

fa2234b8-066f-4ff8-bc03-5b3c1662ac6f
Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.