Σανσεβιέρια, το καλύτερο φυτό για το υπνοδωμάτιό σας!

15a863b0-788a-4a6c-a3fc-71959f7b14cf

Η Σανσεβιέρια ή αλλιώς γνωστή και ως Γλώσσα της πεθεράς, ανήκει στα πιο ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου. Τα φύλλα της είναι στητά χωρίς μίσχο, έχουν όμορφα σχέδια και μυτερές άκρες. Αποθηκεύουν νερό στο εσωτερικό τους, γι’ αυτό και αντέχει την ξηρασία. Δεν έχει απαιτήσεις και αναπτύσσεται ακούραστα. Αναπτύσσει ριζικό σύστημα που δεν αντέχει σε μικρά δοχεία. Βέβαια έχουν δημιουργηθεί και ποικιλίες νάνες, οι οποιές δεν μεγαλώνουν και μπορούν να παραμείνουν σε μικρά γλαστράκια. Καμιά φορά βγάζει άσπρα και πράσινα ανθάκια με άρωμα.

Τοποθεσία

Εγκλιματίζεται άνετα σε ξηρή και ανθυγιεινή ατμόσφαιρα, γι’ αυτό είναι κατάλληλη για επαγγελματικούς χώρους, γραφεία, εστιατόρια κτλ., αρκεί να έχει φως. Χωρίς αυτό τα σχέδια των φύλλων ξεθωριάζουν.

Πότισμα

Δεν χρειάζεται πολύ πότισμα, κάθε 8–10 μέρες το καλοκαίρι και κάθε 25 το χειμώνα.

Λίπανση

Ρίξτε της μη αζωτούχο λίπασμα κάθε 2-4 βδομάδες. Αλλάξτε γλάστρα κάθε χρόνο, στα μεγαλύτερα φυτά κάθε 2 χρόνια. Προτιμήστε ρηχές γλάστρες.

a5cfea7b-dfe9-48fa-b1ed-aebcf0c738c4

Ανήκει στα φυτά που φιλτράρουν τις τοξικές ουσίες και καθαρίζουν τον αέρα στο χώρο προσφέροντας ένα πιο καθαρό και υγιεινό περιβάλλον. Η σανσεβιέρια απελευθερώνει οξυγόνο και κατά τη διάρκεια της νύχτας απορροφώντας το διοξείδιο του άνθρακα και γι’αυτό μπορεί να τοποθετηθεί ακόμη και στο υπνοδωμάτιο.

Tip:

Είναι το δημοφιλέστερο φυτό της πεθεράς. Στις ΗΠΑ, μάλιστα, κατά την εθνική γιορτή της πεθεράς γίνεται ανάρπαστη καθώς λένε πως τα φύλλα του φυτού μοιάζουν με τη γλώσσα της, είναι δηλαδή μεγάλα και αιχμηρά.

ea378ded-4e4c-4ab7-b660-f0055deea176
Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.