Αμπέλια, ένας καλλωπιστικός θάμνος!

7b9532d0-5618-40ff-ba20-3e3ed8a29f79

H Αμπέλια είναι ημιαειθαλής θάμνος, που σημαίνει πως σε περιοχές με θερμά κλίματα κρατά τα φύλλα της ενώ σε ψυχρά κλίματα τα ρίχνει. Χαρακτηριστικό της αμπέλιας είναι τα φύλλα τα οποία είναι κόκκινα την άνοιξη, πράσινα όλο τον χρόνο και ξανά κοκκινίζουν με τα πρώτα κρύα απλά όχι τόσο έντονο κόκκινο όπως την άνοιξη. Είναι ένας μέτριος θάμνος, ορθιόκλαδος και με μερικά λυγιστά κλαδιά στην βάση που του δίνουν χαριτωμένη εμφάνιση.

Τα φύλλα, μικρά, σκούρα, μυτερά. Τα άνθη, σε σχήμα σάλπιγγας, άσπρα και ροζ απαλό, αρωματίζουν τον κήπο από το Μάιο εώς και τα μέσα του Οκτώβρη.

bbc8b24b-985d-4878-bb19-bd5d74f0179b

Συνθήκες ανάπτυξης

Είναι εξαιρετικά ανθεκτικός και προσαρμάζεται σε διάφορα περιβάλλοντα. Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις όσον αφορά το έδαφος, αλλά προτιμά προστατευμένες θέσεις από τους ισχυρούς ανέμους. Ακόμα μπορεί να φυτευτεί και κοντά στη θάλασσα. Μπορεί να αναπτυχθεί σε ημισκιερά σημεία, προτιμά όμως τα ηλιόλουστα. Οι παλαιοί βλαστοί, που έχουν ανθίσει, καθώς και οι αδύνατοι κλάδοι ή όσοι έχουν ξεραθεί κατά την διάρκεια του χειμώνα, πρέπει να αφαιρούνται. Χρειάζεται ήλιο και έχει μέτριες απαιτήσεις σε νερό. Τέλος, πρέπει όμως να προσέξουμε να προστατεύεται αν η θερμοκρασία κατεβαίνει κάτω από -15°C.  Μπορείτε να τον φυτέψετε δίπλα σε τοίχο που θα κόψει τον αέρα.

107afb4a-bded-44be-b364-7bcca67745e3

Χρήσεις

Αυτός ο θαυμάσιος θάμνος είναι πολύ εύκολος στην καλλιέργεια του, ιδανικός για νέους κηπουρούς. Χρησιμοποιείται μεμονωμένα, σε συστάδες ακόμα και για χαμηλούς φράχτες. Διακοσμεί μεγάλους και μικρούς κήπους. Φυτεύεται και σε μεγάλα πιθάρια για βεράντες και μπαλκόνια. Κατάλληλο για φύτευση βραχόκηπων, μπορντούρων, αλλά και για μεμονωμένες θέσεις.

25f8072c-331e-4d13-aaee-ee8bd920df51
Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.