Γκάουρα, ένα φυτό που θα σας λύσει τα χέρια

 
1ef61ad4-c2c0-4261-9282-32c43c90baae

Η Γκάουρα είναι μια πολυετής, αειθαλής, πόα, με κομψό και αέρινο λουλούδι σε διάφορα χρώματα (κόκκινο, ροζ και άσπρο), το οποίο μοιάζει με πεταλούδα. Το φύλλωμά της είναι πυκνό και όταν ανθίζει λόγω της πληθώρας των λουλουδιών της είναι καταπληκτική. Η ανθοφορία της είναι από τα μέσα της άνοιξης μέχρι και τα μέσα φθινοπώρου.

9716f499-f874-4e2a-b529-abef81c0f4f7

Φροντίδα φυτού

Τοποθεσία:

Αναπτύσσεται ικανοποιητικά σε όλους τους τύπους εδαφών, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Απαραίτητη προϋπόθεση το έδαφος να είναι με καλή αποστράγγιση και ουδέτερο pH. Προτιμά θέσεις με ήλιο ή μέτρια σκιά. Σε ηλιόλουστες θέσεις αναπτύσσεται καλύτερα και παράγει περισσότερα άνθη.

Πότισμα:

Η σκεύολα είναι ανθεκτική στην ξηρασία, επομένως ποτίζετε μόνο όταν το χώμα είναι ξηρό.

Λίπανση:

Για να πετύχετε μεγάλη παραγωγή ανθοφορίας, λιπάνετε τα φυτά σας τακτικά χρησιμοποιώντας ένα υδατοδιαλυτό λίπασμα ή ένα κοκκώδες λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης. Το κοκκώδες λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης προστίθεται στο έδαφος κατά τη φύτευση, ακολουθώντας τις συστάσεις δοσολογίας που αναφέρονται στη συσκευασία.

Τα φυτά που καλλιεργούνται σε γλάστρες και ζαρντινιέρες μπορεί να χρειάζονται πιο συχνή λίπανση για να έχουν καλύτερη εμφάνιση. Εφαρμόστε το λίπασμα την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού (1 φορά τον μήνα). Μπορείτε να χρησιμοποιείσετε είτε το κοκκώδες λίπασμα σκορπιζοντας το στο έδαφος ανάμεσα στα φυτά και ύστερα ποτίζετε καλά είτε διαλύοντας το υδατοδιαλυτό λίπασμα στο ποτιστήρι.

Κλάδεμα:

Χρειάζεται να αφαιρούμε τα λουλούδια που έχουν μαραθεί για να διατηρούν τη ζωτικότητα τους και να έχουν παρατεταμένη ανθοφορία. Μέσα στο καλοκαίρι, όταν η πρώτη ανθοφορία έχει ολοκληρωθεί, κορυφολογούμε (κόβουμε την άκρη των βλαστών ανάμεσα από τα λουλούδια) την σκεύολα για να ενθαρρύνουμε τη νέα βλάστηση, και να δημιουργήσουμε πιο πυκνά φυτά με πλούσια ανθοφορία.

Χρήση φυτού

Συνήθως, φυτεύεται σε συστάδες για ένα έντονο αποτέλεσμα ή ακόμη και μόνη της για να δώσουμε χρώμα. Επειδή το συγκεκριμένο φυτό φουντώνει αρκετά θα δώσει πολύ ωραίο αποτέλεσμα στον κήπο σας.
3d777dcc-35cc-42a7-aec4-e909bc381faa

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.